vrijdag 17 juli 2009

Welcome in Heaven!

Hoi allemaal!!

We wonen nu sinds zondag bij Taisa, een vriendin van Franka uit Kent. En het contrast met het hostel kon niet groter! Het is hier echt helemaal geweldig. We zitten in de wijk Ipanema, één van de beste, veiligste wijken van Rio. Het appartement is heel mooi en wij hebben met zn drietjes onze eigen kamer en badkamer. het is 3 min van het strand, park, winkels en meer. Het gezin bestaat uit vader Ricardo, moeder Katja, Taisa en haar broer Mario en huishoudster (e)stella (die is super lief, maar ook heel verlegen, was heel bezorgd dat ze geen engels spreekt en moest erg wennen aan het feit dat Franka geen vlees eet. Het zijn stuk voor stuk super lieve mensen met heeel veel humor. Ricardo werkt voor een oliebedrijf en Katja is architect en werkt voor een NGO die zich bezig houdt met het verbeteren van de levensomstandigheden in favelas.

Eten is heel belangrijk in Brazilie en ook in dit gezin en we;re loving it! 'S morgens staat er ontbijt voor ons klaar, cornflakes, brood, vers fruit, thee, koffie, en niet te vergeten: cake! Lunch is hier warm en wanneer je maar wilt, wij lunchen meestal rond 5 uur, super lekker rijst met bonen (wie had gedacht dat ik dat ooit zou zeggen), vlees, salade, verse jus, perfect! En 's avonds rond 9 uur nog een snack, wat eigenlijk neerkomt op een compleet diner. En dan alle tussendoortjes nog: verse kokosnootmelk, churros (soort van krokante oliebollen gevuld met chocolade of caramelsaus), acai ijspap met musli, pastels (gefrituurde gevulde bladerdeegdingetjes), pao de queso (kaasbroodbolletjes) etc etc..

We hebben de afgelopen dagen al lekker de toerist uitgehangen. We zijn naar de Christus geweest, het weer klaarde gelukkig net op tijd op dus we hadden een super uitzicht over heel Rio en omgeving. We zijn naar het suikerbrood geweest: twee bergen waar je op kan komen dmv soort kabelbaan/skilift. Ook weer heel mooi uitzicht. We hebben langs het strand van Inpanema en Copacabana gewandeld. We zijn heel brutaal het Copacabana Palace, het mooiste en duurste Hotel van Rio binnengelopen en rondgekeken. We hebben natuurlijk al heel veel caiprinhas gedronken, maar nergens waren ze zo lekker als tijd, bereid door Mario en Taisa!! Verder zijn we heel vaak uit eten geweest, hebben we veel geluncht, gedronken, uit geweest. Vandaag ook voor t eerst een bikini wax gehad samen met Franka, ai, maar bijna onmisbaar hier met al die ieniminie bikini;s!! Het was een hele ervaring op zich!

Zie http://picasaweb.google.com/sophiekiesouw/FrankaEnFemkeInRio# voor foto's. Ik zal snel ook die van mij op internet zetten! Moet nu gaan, want we gaan weer eens uit :D

Dikke kus!!

5 opmerkingen:

  1. Oh, Fem, dit is niet normaal en ben stinkend jaloers! Zo te lezen worden onze zorgtaken goed waargenomen! Wat een verwennerij door die lieve mensen. De foto's heb ik natuurlijk snel bekeken! Je kan wel zien dat jullie het naar je zin hebben! Blijf maar lekker genieten.

    Dikke kus,

    Pappie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi femmie!!!!
    Ja eindelijk even een reactie plaatsen :D
    Hoe is het?? Het klinkt echt super allemaal zeg! kleine mazzelaar ;)
    Ben net terug van fuerteventura, was ook echt heerlijk! Gelijk zondagavond even bij je ouders geweest, ook erg gezellig! Leuk dat je met de webcam ging msnen met ze haha.. Ik weet niet of je m'n smsjes daar nog kan ontvangen? Had er van de week nog 1 gestuurd maar dit is misschien handiger! Weet niet precies wat ik gedaan met dat aanmelden en volgen enzo maargoed het zal wel, snap er niet zoveel van hehe.
    Ik kan je ook gewoon mailen he? Doe ik dat ook nog even, zo'n lekker lange nietsnut update mail hehe. Nou femskie, have fun! Eetse, drinkse, stapse, toerist-se etc etc :) kusjes ook aan franka en soof! XXX Joos
    Oh en leuke foto's trouwens!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Sooski!

    Smsen heeft niet zoveel zin, de helft komt niet aan en meestal zit sophie dr braziliaanse simkaart in mijn telefoon omdat haar oplader kapot is en dus geen telefoon heeft.. Mailen kan wel!! En zo n berichtje sturen natuurlijk ook! Ik wacht met smart op je vakantie verhalen..

    Dikke kus!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Fem!
    Wat een leuke en goede berichten lezen wij van jou! Goed om te horen dat het allemaal goed gaat. We hebben net ook de foto's gekeken op de site van Franka, o.a. de fotoshoot bij het Christus beeld;)

    Gek gezicht hoor om jou daar zo in Rio te zien rondlopen i.p.v. op het handbal veld :)

    Heel veel plezier en succes verder daar en we houden je in de gaten.

    Kus van Vonne en Coach Lia.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Femke,

    We lezen ook op Weidemolen 4 met aandacht je verhaal. Het ga je goed en pas goed op jezelf.
    Gr. Martin, Yvonne en je oppaskinderen Xander en Michelle

    BeantwoordenVerwijderen